Заклад загальної середньої освіти "Житнівський ліцей" 
Камінь-Каширської міської ради Волинської області

Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


1:06 PM
Адаптація учнів 1-го та 5-го класів до навчання у закладі освіти

31 грудня 2021 року в ЗЗСО "Житнівський ліцей" відбувся психолого-педагогічний консиліум з питань адаптації учнів 1-го та 5-го класів. Учасниками консиліуму стали адміністрація закладу, вчителі початкової ланки, класні керівники 1-го та 5-го класів, педагоги, які викладають у 5-му класі, практичний психолог та соціальний педагог.

Метою зустрічі вчителів було об`єднання зусиль усіх суб`єктів освітнього процесу щодо успішного навчання та адаптації учнів 1-го та 5-го класів.

Відкриття консиліуму здійснила директор ліцею Коширець Л.І. Лариса Іванівна ознайомила учасників з основними питаннями та завданнями психолого-педагогічного консиліуму по адаптації учнів 1 класу до навчання в початковій ланці та переходу учнів 5 класу до основної ланки.

Актуальність проблеми адаптації, основні завдання цього періоду та форми подолання дезадаптації у своєму виступі висвітлила заступник директора з НВР Босак В.О. Вона повідомила вчителям основні висновки щодо проходження адаптаційного періоду учнів 1 класу за результатами спостережень, зроблених під час проведення уроків, спостереження на перервах.

Під час консиліуму було узагальнено спостереження соціального педагога Коширець Л.Л. по вивченню емоційного сприйняття п’ятикласниками процесу навчання та їх ставлення до ліцею. Соціальний педагог ознайомила учасників консиліуму з соціальними паспортами учнів 1-го та 5-го класів.

Про аспекти психологічних особливостей першого року навчання в закладі освіти та переходу дітей із початкової ланки в середню доповідала практичний психолог ліцею Оліферчук В.В. Практичний психолог з допомогою презентації довела до відома учасників консиліуму результати експертної оцінки адаптації першокласників та психодіагностичних досліджень адаптації учнів 5 класу та надала рекомендації всім вчителям, які працюють з учнями 1-го та 5-го класів щодо методів поліпшення психологічного комфорту учнів.

Класний керівник 1-го класу Мельник С.В. та класний керівник 5 класу Мельник Л.В. докладно ознайомили присутніх зі своїми класами. Віковий склад учнівського колективу, соціальний склад сімей класу, дані про відвідування позашкільних закладів, фізичне та психологічне здоров’я учнів та результати адаптаційного періоду за спостереженнями класних керівників.

Учителі-предметники, які брали участь у консиліумі проаналізували успішність учнів. Із виступів вчителів було видно, що всі вони зацікавлені створенням комфортних умов для адаптації своїх учнів, добре обізнані з ситуаціями, які існують в класних колективах.

Учасники консиліуму через роботу в групах визначили проблеми, пов’язані з успішною адаптацією учнів, та презентували шляхи їх вирішення.

Робота педагогів проходила в атмосфері співпраці, дружнього колегіального спілкування. На консиліумі відбувся обмін досвідом та вироблені спільні рекомендації, які дозволять першокласникам та п`ятикласникам пережити складний процес адаптації, пов`язаний з новими умовами навчання, вимогами вчителів, навчальним навантаженням, і головне, сприятиме збереженню здоров`я та емоційного благополуччя учнів.

                    

Переглядів: 155 | Додав: taras_makarevytsch | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024